Levensduur van de batterij van elektrische auto

Wat is de levensduur van een accu van een elektrische auto?

Levensduur accu elektrische auto?

Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om een elektrische auto te rijden. Dit is natuurlijk niet zo raar, het is namelijk een stuk goedkoper op de lange termijn. Daarnaast is het ook nog eens een stuk beter is voor het milieu. Nu is het wel zo dat veel mensen vragen hebben over de elektrische auto. Eén van de meest voorkomende vragen is de vraag: “hoe lang gaat een accu van een elektrische auto mee?”. Om je hier wat meer over te laten lezen hebben we in dit artikel alles op een rijtje gezet wat je over de levensduur van de batterij van de auto moet weten. Zo kom je in ieder geval niet voor verrassingen te staan!

Mythe: de elektrische auto accu levensduur is kort

Een grote mythe die nog altijd door veel mensen wordt geloofd is dat de accu van een elektrische auto is voorzien van een zeer korte levensduur. Sommige mensen stellen zelfs dat een accu maar een jaar of vijf mee zou gaan. Dit is echter niet het geval. Uit onderzoek van Geotab volgt namelijk dat de accu van een elektrische auto helemaal niet snel slijt. Het is zelfs zo dat de rest van de auto mogelijk eerder slijt dan de accu zelf. Uit dit onderzoek blijkt dat de accu maar 2,3 procent af zal nemen per jaar. Van belang is wel dat de batterij in het begin iets sneller slijt dan wanneer hij een stuk ouder is. 

Wanneer de batterij begint te slijten zal de capaciteit van de batterij wel weer dalen. Het is nog niet helemaal bekend wat voor invloed dit heeft op het rijden zelf. Echter is de kans groot dat het allemaal wel mee zal vallen. Door de beperkte slijtage van de batterij van de elektrische auto zal je je over het algemeen geen zorgen hoeven te maken over je auto. 

Wat is de levensduur van een accu van een elektrische auto?

Door de informatie uit dit artikel heb je een beter beeld gekregen over de levensduur van de accu van de elektrische auto. Het is dus echt niet zo dat de batterij van de elektrische auto maar een paar jaar mee zal gaan. Dit brengt dan ook met zich mee dat elektrisch rijden zo verkeerd nog niet is. Nog meer te weten komen over duurzaam rijden en de accu’s van de nieuwe modellen, bekijk de nieuwe elektrische auto modellen in 2021.

You May Also Like

elektrische auto kopen 2023

Elektrische auto’s in 2023: De bijtelling, subsidie en nieuwe elektrische auto’s

thuislaadstation

De voordelen van een laadstation voor thuis

laadpaal aanschaffen tips

5 tips voor installatie en aanschaf van een laadpaal thuis

Elektrische auto's 2021 - 7 topmodellen

Elektrische auto’s in 2021, 7 topmodellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.