huis isoleren

5 manieren om je huis te isoleren en geld te besparen

Geld besparen met isoleren? Dit zijn de manieren

Er zijn veel redenen waarom je jouw huis zou willen isoleren. Misschien ben je bezorgd over het milieu en wil je energie besparen, of misschien probeer je gewoon te besparen op je maandelijkse energierekening. Wat de reden ook is, er zijn tal van manieren om je huis te isoleren en de warmte binnen te houden tijdens de wintermaanden. In dit artikel bespreken we 5 verschillende manieren waarop je jouw huis kunt isoleren en geld kunt besparen op je energierekening!

Waar begin ik met isoleren?

De eerste stap is om uit te zoeken welke delen van je huis de meeste isolatie nodig hebben. De zolder, kelder en buitenmuren zijn meestal de beste plaatsen om te beginnen. De zolder is een van de belangrijkste plaatsen om te isoleren omdat hij tot 40% van het energieverlies van je huis kan veroorzaken. De beste manier om dit te doen is door meer isolatie aan te brengen tussen de balken van het plafond en door kieren of scheuren in de muren af te dichten met breeuwen, weerbestendig strippen of schuimrubberen pakkingen. Andere typen isolatie zijn:

  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie
  • Gevelisolatie
  • Kruipruimte isolatie
  • Dubbelglasisolatie

Je kunt isolatie kopen bij de meeste bouwmarkten, of je kunt het laten installeren door een professional. Als je besluit om het zelf te installeren, lees dan zorgvuldig de instructies en zorg ervoor dat je beschermende kleding draagt.

Soorten isolatie

Er zijn veel verschillende soorten isolatie verkrijgbaar, maar de meest voorkomende zijn glasvezel, schuim en cellulose. Glasvezel is gemaakt van kleine glasvezels die lucht vasthouden en de warmte binnenhouden. Schuim is een soort plastic dat uitzet wanneer het in contact komt met water, en het kan worden gebruikt om kieren en spleten op te vullen. Cellulose wordt gemaakt van gerecycled materiaal zoals kranten of karton, en het is effectief in het insluiten van luchtzakken.
soorten isolatie

Je moet ook een dampscherm bovenop de bestaande isolatie aanbrengen, zodat er geen vocht in kan trekken en er geen schimmel kan ontstaan. Als je in een ouder huis woont met een kelder met een onverharde vloer, kan je overwegen om hardschuimplaten tegen de funderingsmuur te plaatsen voordat je er beton overheen stort; als je dit niet goed doet, kunnen deze soorten condensatieproblemen veroorzaken die kunnen leiden tot beschimmelde vloerbedekking.

Huis isoleren kosten

De kosten voor het isoleren van je huis zijn afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest, en van de grootte van je huis. De meeste soorten isolatie zijn echter relatief betaalbaar, en ze betalen zichzelf na verloop van tijd terug door lagere energierekeningen.

De kosten variëren afhankelijk van het type en de hoeveelheid isolatie die u kiest, maar de meeste types zijn relatief betaalbaar. Voor spouwmuurisolatie ben je tussen de 12 en 26 euro per vierkante meter kwijt, in tegenstelling tot gevelisolatie waar je al gauw meer dan € 100,- per vierkante meter betaald.

Het komt erop neer dat het isoleren van uw huis een geweldige manier is om geld te besparen op uw energierekeningen, en het is iets wat u zelf kunt doen zonder al te veel moeite of kosten!

Als u op zoek bent naar meer manieren om geld te besparen op uw energierekening, bekijk dan onze blog post over 7 eenvoudige manieren om energie te besparen! Of, als u geïnteresseerd bent in meer informatie over dakisolatie, lees dan ons blog over een lagere gasrekening met dakisolatie.

Meer weten over isolatie? Bekijk ook de volgende artikelen:

You May Also Like

pir isolatie

Pir isolatie heeft de beste waarden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.