C02 gecompenseerd gas.

Wat is CO2 gecompenseerd gas?

Wat is CO2 gecompenseerd gas?

Veel mensen zijn wel bekend met groen gas. Echter is dit niet het enige soort gas wat bijdraagt aan een groenere samenleving. Het is namelijk ook mogelijk om te kiezen voor CO2 gecompenseerd gas. De kans is klein dat je weet wat CO2 gecompenseerd gas inhoudt, je bent namelijk niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Aangezien het wel handig is om te weten wat het precies is hebben we de belangrijkste informatie hieronder voor je verzameld. 

Definitie CO2 gecompenseerd gas

Laten we eerst eens kijken naar wat CO2 gecompenseerd gas eigenlijk is. De term staat voor gas wat is gecompenseerd. Dit wordt gedaan door het aanplanten van bomen. Zoals je weet zijn bomen in staat om CO2 te gebruiken om hier zuurstof van te maken. Door middel van CO2 gecompenseerd gas wordt er dan ook voor gezorgd om de uitstoot van CO2 in Nederland naar beneden te halen. Bij het boren en gebruiken van normaal gas komt er namelijk een hoop CO2 vrij. Door te kiezen voor CO2 gecompenseerd gas ben je in staat om bij te dragen aan een schonere wereld. 

Het voordeel van CO2 gecompenseerd gas ten opzichte van groen gas is dat het niet nodig is om allerlei aanpassingen in huis te maken. In feite is CO2 gecompenseerd gas namelijk normaal gas. Het enige verschil is dus dat jouw CO2 afdruk gecompenseerd zal worden. Het is dan ook echt een stuk makkelijker om over te stappen op CO2 gecompenseerd gas dan op groen gas. Bij groen gas is er namelijk een speciaal productieproces nodig. Doordat dit gas nog niet zo veel wordt gewonnen is het over het algemeen  duur. Het CO2 gecompenseerd gas is dan ook een goed alternatief om voor te kiezen. 

Maak jij de overstap naar CO2 gecompenseerd gas?

De overstap op CO2 gecompenseerd gas is echt een goede keuze om te maken als jij je het milieu belangrijk vindt. Als gevolg van vraag en aanbod spreekt het voor zich dat je nu nog meer betaald voor dit gas. Echter staat hier dan wel gelijk weer tegenover dat het minder schadelijk is voor het milieu doordat er nieuwe bomen geplant worden. Wil jij op een andere manier bijdragen aan een beter milieu of meer weten hoe jij kunt besparen op je gasrekening? Wij hebben meer interessante artikelen over groene energie, besparen en vervoer.

You May Also Like

zonnepanelen schoonmaken

Zonnepanelen schoonmaken: zo doe je dat

Hoe werkt een zonneboiler?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.