Hoe werkt een zonneboiler?

Zonneboiler kopen? Dit is hoe een zonneboiler werkt

Er zijn verschillende manieren waarop je in staat bent om duurzaam door het leven te gaan. Een van de dingen die je kunt doen is kiezen voor een zonneboiler. Door middel van een zonneboiler ben je in staat om op een duurzame manier over warm water te beschikken. Mocht je er over nadenken om deze investering te maken dan is het wel zo handig om te weten hoe een zonneboiler eigenlijk werkt. In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag ‘hoe werkt een zonneboiler eigenlijk?”. 

Werking zonneboiler

Zonneboilers zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan soorten. Alle soorten zonneboilers maken gebruik van thermische energie van de zon om water te verwarmen. De werking van de zonneboilers wordt meestal beschreven op basis van het type collector en het circulatiesysteem. Batch-collectoren, ook wel Integrated Collector-Storage (ICS) systemen genoemd, verwarmen het water in donkere tanks of buizen in een geïsoleerde doos en slaan het water op totdat het wordt opgezogen. Het water kan lange tijd in de collector blijven als de vraag van het huishouden laag is, waardoor het erg warm wordt. Batch collectoren zijn niet compatibel met circulatiesystemen met gesloten kringloop. 

Vlakke collectoren bestaan meestal uit koperen buizen die op vlakke absorptieplaten zijn gemonteerd. De meest voorkomende configuratie is een reeks parallelle buizen die aan elk uiteinde verbonden zijn met twee buizen. Dit noemen we inlaat- en uitlaatspruitstukken. De vlakke plaat wordt in een geïsoleerde doos geplaatst en bedekt met gehard glas. De vlakke plaatcollectoren worden gewoonlijk gerangschikt om het water op te vangen. Twee collectoren leveren ongeveer de helft van het warme water dat nodig is om een familie van vier personen te voorzien van warm water. Welke soort zonneboiler je nodig hebt hangt een beetje af van de vraag welke investering je wilt doen. Voor het klimaat in Nederland zijn zowel de reguliere Batch-collectoren als de vlakke collectoren een goede aanwinst voor bij jou in huis. 

Op naar een duurzaam leven met een zonneboiler

Door de bovenstaande informatie weet je al meer over de werking van de zonneboiler. Met een zonneboiler ben je in staat om op een duurzame manier te leven. hier op de site kan je nog veel meer informatie vinden over het verduurzamen van je woning. Wij raden je dan ook zeker aan om even een kijkje te nemen bij de andere artikelen op onze site! Of neem contact met ons op.

You May Also Like

zonnepanelen schoonmaken

Zonnepanelen schoonmaken: zo doe je dat

C02 gecompenseerd gas.

Wat is CO2 gecompenseerd gas?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.