Dak laten isoleren

Een lagere gasrekening met dakisolatie

Gas besparen met dakisolatie

Het dak is een goede plek om te laten isoleren, via het dak gaat veel warmte het huis uit. Dit is zonde, want dit resulteert erin dat u voor niets de kachel hoog hebt staan. dakisolatie zorgt ervoor dat uw warme lucht ook echt in uw huis blijft hangen, daarnaast voorkomt het dat koude lucht uw woning in komt en zich mengt met de warme lucht. Een plat dak isoleren is dus erg belangrijk, want het bespaart u kosten en het is beter voor het milieu. 

Isolatie van een plat dak: extern of intern?

Dakisolatie moet goed worden uitgevoerd, onderdeel hiervan is het juist aanbrengen hiervan. Door de isolatie op strategische plekken aan te brengen krijgt u de beste isolatie en ontstaan er geen gaten. Gaten kunnen lucht doorlaten, dus deze wilt u altijd voorkomen. U kunt de isolatie van een plat dak buiten of binnen laten uitvoeren, dit is volledig afhankelijk van uw dak. Sommige daken hebben een isolatie die uitsluitend aan de binnenkant kan worden uitgevoerd, andere daken hebben juist alleen de mogelijkheid om de isolatie buiten aan te laten brengen. Zorg dat u hier vooraf van op de hoogte bent, zo kan het bedrijf dat de isolatie voor u plaatst hier rekening mee houden.

Wat zijn de risico’s van dakisolatie?

Laat u een plat dak intern isoleren dan zijn er bepaalde risico’s die u loopt. Zo kan water, dat via regen op uw dak komt, zich ophopen op de isolatie. Zie ook: Mijn isolatie is nat geworden, wat nu? Dit kan erin resulteren dat uw isolatiemateriaal snel achteruitgaat, de kwaliteit is niet meer zoals het voorheen was. Dit tast uw isolatiemateriaal op dusdanige wijze aan dat u een plat dak weer moet isoleren. Voorkom daarom dit risico, en kies voor externe isolatie van een plat dak. De isolatie wordt op deze manier beter, u loopt geen risico dat de kwaliteit van het materiaal achteruitgaat en u bent dus verzekerd van een goede geïsoleerde woning. Dit resulteert erin dat u minder stookkosten betaalt en dus een lagere energierekening krijgt toegezonden. Een erkend isolatiebedrijf in Almelo of Enschede kan uitgebreide uitleg geven en kan ook aangeven waar de grootste winst voor uw woning ligt. 

Wat zijn de kosten voor de isolatie van een plat dak?

De kosten voor de isolatie bij een plat dak zijn moeilijk in te schatten, deze worden namelijk opgemaakt uit meerdere factoren. Hierbij is bijvoorbeeld de locatie van de isolatie van invloed. Als u de isolatie aan de binnenkant wilt laten uitvoeren zullen de kosten lager liggen dan wanneer u het buiten laat doen. Er moeten bij de binnenkant meer manuren gemaakt worden, omdat de verschillende plekken waar de isolatie moet komen lastiger te bereiken zijn. Als u voor buitenisolatie van een plat dak kiest dan zijn de kosten dus iets lager. U moet hierbij rekening houden met een prijs van €40 tot €60 per vierkante meter, een redelijke investering. Er moeten veel manuren gemaakt worden bij de isolatie op een plat dak, wanneer het regent moet er een goede afvoer zijn. Als er regen op uw isolatie blijft liggen dan loopt u het risico dat er lekken ontstaan en dat u de isolatie weer moet laten vervangen.

Meer weten over isolatie? Bekijk ook de volgende artikelen:

You May Also Like

Besparen op je energierekening, 7 tips

gas besparen in je woning

Gas besparen in je woning, 16 Tips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.